Whiskeyprovning

Professionell whiskeyprovning för privatpersoner, grupper och företag.
Bokningsformulär

Lämna tomt:

Boka Whiskeyprovning

Läs hur du ska göra föra att beställa ett presentkort under “Presentkort Whiskeyprovning”

För att boka en whiskeyprovning går det till på följande sätt:

• Fyll i formuläret till vänster
• Skriv i vilket datum och tid på whiskyprovningen ni önskar komma på. Datum för provningarna finner ni i listan nedan.
• Inom 24 timmar kommer du att få ett svar där vi bekräftar tillgängliga platser på den whiskyprovningen ni önskat
 (p.g.a många förfrågningar händer det att en provning snabbt kan bli fullbokad) Se kontorets öppettider, helger och helgdagar har kontoret stängt, svar kan då dröja.
• Förutsatt att den whiskyprovningen ni önskat har tillräckligt med platser svarar vi med en bekräftelse på att plats finnes.
• Vill ni då genomföra bokningen svarar ni på vårt platsbekräftelsemail samt våra villkor.
• Slutligen efter en genomförd bokning kommer ni att få ett bekräftelsemail ifrån whiskyprovning Stockholm med en faktura samt en biljett bifogade som PDF-bilagor.

 

 

Priser:

• Vanlig Whiskeyprovning – 495kr/person
• Exklusiv alt. Lyx Whiskeyprovning – 1050/person

Betalning sker via faktura med 0 dagars betalning. Då detta är en direktfaktura. Fakturan bifogas som PDF-bilaga i ett bekräftelsemail vi skickar ut då en bokning är genomförd.

Nedan finner ni våra öppna whiskeyprovningar som vi just nu har inplanerade. Fler datum planeras fortlöpande.

Skulle ni önska en sluten provning för grupp eller företag tveka inte kontakta oss för offert (info@whiskeyprovningstockholm.se)

————————————————————————————————————————

Kommande provningar (vi har även ölprovning) Provningar planeras löpande
Se provningsteman HÄR

Våra öppna provningar hålls i stämningsfulla lokaler centralt i Stockholm.


WHISKEYPROVNING

 

Oktober
Tors 18 Oktober kl 18:00 – Skottland Runt
Lör 20 Oktober kl 12:00 – Islay RuntFullbokad
Fre 26 Oktober kl 18:00 – Skottland utmanas!
Lör 27 Oktober kl 18:00 – Exklusiv Whiskey - LyxwhiskeyFullbokad
Tis 30 Oktober kl 18:00 – Exklusiv Whiskey - LyxwhiskeyFullbokad

November
Tors 1 November kl 18:00 – Skottland Runt
Lör 3 November kl 12:00 – Whiskeyskola
Lör 10 November kl 18:00 – Exklusiv Whiskey - Lyxwhiskey

Tors 15 November kl 18:00 – Skottland Runt Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Skottland runt\nSkotsk whisky är ett slags ideal i whiskyvärlden bland åtskilliga whiskyvänner. Och det är väl inte helt fel! Många destillerier har lyckats överleva och utbudet är sålunda stort. Om det verkligen finns stora skillnader mellan de olika whiskyregionerna är numera osäkert. Men trots det så innehåller den här provningen med fem whisky från lika många regioner, en stor mångfald samtidigt som den uppvisar hur variabel skotsk whisky ändå är.
Fre 16 November kl 18:00 – WhiskeyskolaFullbokad
Lör 17 November kl 12:00 – Islay Runt Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Islay runt\nDen lilla ön Islay förknippas med rökig whisky. Alla åtta destillerier här producerar whisky med utpräglad torvighet. Det blir med andra ord mycket grillkol, charkuterier, saltstänk och havsbris i de fem glas vi provar på Islay-runt-provningen.
Ons 21 November kl 18:00 – Whiskeyskola Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Allt om whisky\nEn Whiskyskola syftar till att lära deltagarna det mesta man behöver veta om whisky. Det blir en blandad pallett från hela whiskyvärlden - irländskt, amerikanskt och självklart skotskt. Men även whisky från något osannolikt land. En bra basprovning för den som ännu känner sig lite som en nybörjare.
Fre 23 November kl 18:00 – Asiatisk whisky Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Att japansk whisky är riktigt bra har vi lärt oss sedan några år. Den sticker ut och kan i många fall vara med och konkurrera om uppmärksamhet i jämförelsen med skotsk eller irländsk. Men finns det mer whisky bortifrån Asien? Finns det ytterligare länder som börjat destillera? Och blir det i så fall bra? På den här provningen ställer vi fram fem asiatiska whisky. Upplägget blir som en Whiskyskola men med en extra twist; kan man verkligen göra bra whisky i Asien?
Lör 24 November kl 12:00 – Malt v/s blended Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Maltwhisky är populärt! Men egentligen säljs det betydligt mer blended whisky än maltwhisky. Och det har varit så väldigt länge. Mer pålästa skjuter gärna blended ifrån sig och hävdar att maltwhisky alltid är det bästa. Men stämmer det? Finns det bra blended som kan utmana maltwhiskyn? Vi kollar på den här provningen som givetvis sker blint. Förmodligen blir du överraskad av resultatet...

December
Lör 1 December kl 18:00 – Svensk whisky Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Sverige har blivit ett utvecklat whiskyland. Vem kunde väl för 20 år sedan ana att vi skulle ha uppåt arton destillerier som gör single malt whisky? Pionjärer tidigt 2000-tal är givetvis Mackmyra, men idag finns det alltså betydligt fler. På den här provningen kollar vi om det blir bra. Få är de som kan leverera en 10-åring så som skottar, irländare och japaner, men kvaliteten är genomgående hög. Vi letar upp fem spännande märken och testar om vi gillar resultatet. Kanske får Mackmyra vara med, kanske inte….

Sön 2 December kl 14:00 – Skottland Runt Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Skottland runt\nSkotsk whisky är ett slags ideal i whiskyvärlden bland åtskilliga whiskyvänner. Och det är väl inte helt fel! Många destillerier har lyckats överleva och utbudet är sålunda stort. Om det verkligen finns stora skillnader mellan de olika whiskyregionerna är numera osäkert. Men trots det så innehåller den här provningen med fem whisky från lika många regioner, en stor mångfald samtidigt som den uppvisar hur variabel skotsk whisky ändå är.
Lör 8 December kl 12:00 – USA-whiskey Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Whiskeyn på andra sidan Atlanten skiljer sig från den skotska och den irländska. Och från allt annat också för den delen! Basen är som regel majs och råg och den kornmalt skottarna stolt använder är mycket begränsad här. På den här provningen tittar vi närmare på vad USA har att erbjuda, det är mer spännande än de flesta tror. Bourbon, Rye, Tennessee och Corn är vad som väntar i glasen. Vi försöker fixa fram en maltwhisky också!
Lör 8 December kl 18:00 – Exklusiv Whiskey - Lyxwhiskey Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Exklusiv whisky - Lyxwhisky\nDet här är en exklusiv provning utanför det ordinarie programmet. Det som hälls upp i de fem glasen kommer från flaskor som kostat mer än 1.000:- styck, ofta ännu mer. Ett unikt tillfälle att få prova ruskigt dyra saker, enormt svårfunna rariteter och rejält vällagrade destillat.
Tors 13 December kl 18:00 – Whiskeyskola Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Allt om whisky\nEn Whiskyskola syftar till att lära deltagarna det mesta man behöver veta om whisky. Det blir en blandad pallett från hela whiskyvärlden - irländskt, amerikanskt och självklart skotskt. Men även whisky från något osannolikt land. En bra basprovning för den som ännu känner sig lite som en nybörjare.
Lör 15 December kl 18:00 – Endast rökigt i glasen Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Rökig whisky är populärt här i Sverige. Av olika anledningar har vi tagit det torviga och saltstänkta till våra hjärtan. På den här provningen provar vi fem olika rökbomber och syftet är att titta lite närmare på detta spännande tema. Räkna med rök i alla glasen men samtidigt med att det faktiskt skiljer sig åt och att det finns olika typer av torvighet.
Ons 19 December kl 18:00 – Whiskeyskola Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Allt om whisky\nEn Whiskyskola syftar till att lära deltagarna det mesta man behöver veta om whisky. Det blir en blandad pallett från hela whiskyvärlden - irländskt, amerikanskt och självklart skotskt. Men även whisky från något osannolikt land. En bra basprovning för den som ännu känner sig lite som en nybörjare.
Fre 21 December kl 12:00 – Skottland Runt Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Skottland runt\nSkotsk whisky är ett slags ideal i whiskyvärlden bland åtskilliga whiskyvänner. Och det är väl inte helt fel! Många destillerier har lyckats överleva och utbudet är sålunda stort. Om det verkligen finns stora skillnader mellan de olika whiskyregionerna är numera osäkert. Men trots det så innehåller den här provningen med fem whisky från lika många regioner, en stor mångfald samtidigt som den uppvisar hur variabel skotsk whisky ändå är.
Tors 27 December kl 18:00 – Skottland Runt Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Skottland runt\nSkotsk whisky är ett slags ideal i whiskyvärlden bland åtskilliga whiskyvänner. Och det är väl inte helt fel! Många destillerier har lyckats överleva och utbudet är sålunda stort. Om det verkligen finns stora skillnader mellan de olika whiskyregionerna är numera osäkert. Men trots det så innehåller den här provningen med fem whisky från lika många regioner, en stor mångfald samtidigt som den uppvisar hur variabel skotsk whisky ändå är.
Lör 29 December kl 12:00 – Whiskyskola + quiz Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm En trevlig provning för både stora och små sällskap. Det hela är upplagt som en vanlig Whiskyskola med mycket kunskap och information om det vi har i glasen. Fem olika whisky skall provas. Men invävt i provningen finns även en Quiz med whiskyrelaterade frågor. Varje enskilt bord i vår källare bildar en tävlingsgrupp och hela bordet tävlar gemensamt om möjligheten att vinna en extra liten rackare.


ÖLPROVNING

 

Oktober
Fre 19 Oktober kl 18:00 – Ölskola med endast ale
Tors 25 Oktober kl 18:00 – ÖlskolaFullbokad
Fre 26 Oktober kl 19:00 – Ljust till mörkt
Lör 27 Oktober kl 12:00 – Öl i mörkerFullbokad

November
Fre 2 November kl 18:00 – Belgisk ölFullbokad
Lör 3 November kl 18:00 – IPA-ölFullbokad
Ons 7 November kl 18:00 – Ölskola
Tors 8 November kl 18:00 – Ölskola med ost
Fre 9 November kl 18:00 – Ölprovning – StockholmsölFullbokad
Lör 10 November kl 12:00 – VeteölFullbokad

Lör 17 November kl 18:00 – Bara vanlig bärs! Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Underjäst öl kan även benämnas kalljäst öl eller helt enkelt bara ”vanlig hederlig bärs”. Till skillnad från varmjäst (överjäst) öl så är kalljäst öl ett modernare sätt att jäsa och lagra. Resultatet blir ett smakrent och egentligen rätt enkelt öl. Men det är uppskattat världen över. När tekniken väl blev spridd från mitten av 1800-talet så växte ölets popularitet snabbt. Idag står underjäst öl för mer än 90 % av den globala ölkonsumtionen. Det finns all anledning att prova sex olika lageröl alltså!
Tors 22 November kl 18:00 – Västkustöl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Det finns så många bryggerier i Sverige idag att man kan hålla en provning bara med öl som bryggts i landets västra delar. Vårt tema Stockholmsöl har blivit populärt så varför inte även titta lite närmare på motsatta sidan och koncentrera sig på bryggerier kring Göteborg. En Ölskola med västkusten som attraktion. Kanske, kanske smyger vi in en öl från en annan västkust också. Det moderna småskaliga hantverksbryggandet har ju sitt ursprung i USA´s västkust. \n
Lör 24 November kl 17:00 – Brittisk ÖlFullbokad
Tors 29 November kl 18:00 – Extrastark öl, är det gott? Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Mången svensk är noga med att uppge att han eller hon vill ha en Stor Stark på krogen. För stort skall det vara! Och starkt! Men underligt nog avtar intresset för det där starka när volymprocenten kryper upp mot 7 eller 8 eller ännu högre. Då blir det plötsligt för mycket tycker många. På den här provningen tar vi avstamp på alkoholhalter kring 6 volymprocent för att förflytta oss uppåt. Syftet är att bevisa att det finns åtskilligt med godsaker även i den riktigt alkoholstarka divisionen.
Fre 30 November kl 18:00 – Öl i mörkerFullbokad

December
Lör 1 December kl 12:00 – Tysk öl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Vem uppfann egentligen ölen? Visst kan man hävda att sumererna gjorde nåt ölliknande i öknen mellan Eufrat och Tigris redan för 7.000 år sedan, men handen på hjärtat.... det vi kallar vanlig lageröl och som utgör det vi egentligen dricker mest av, det har trots allt \"uppfunnits\" av en tysktalande population. På den här provningen stiftar vi bekantskap med lättdruckna ljusa lageröl tillsammans med några mörka och mer mustiga brygder. Lite veteöl skall vi klämma in också.

Ons 5 December kl 18:00 – Ölskola Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Vår Ölskola innehåller provning av sex olika öl och syftet är enkelt; vi visar upp den utsökta palett av färger och dofter samt smaker som öl har. Ett utmärkt sätt att lära sig det väsentligaste om öl. Allt hållet i en informativ och humoristisk anda. Härifrån går du väl förberedd för dina ölinköp eller krogbesök.
Tors 6 December kl 18:00 – IPA-öl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm IPA står för India Pale Ale. På den här provningen förklaras vad i hela världen Indien har med brittisk öl att göra. Det blir förresten inte bara brittiskt i glasen. IPA-öl är något som växt sig starkt internationellt de senaste åren, inte minst för att ölstilen sällan kompromissar med det beska anslaget i doft och smak. Här vankas det bombastisk humlekrydda av den milda grad, lita på det! Bland de brittiska lämnar vi utrymme även för några svenskar och helt klart några amerikaner.
Fre 7 December kl 18:00 – Julöl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Julöl är viktigt! Det gäller att hitta det perfekta ölet till sillen, syltan och skinkan. Och tidningarna är fulla med tips. Men är det verkligen bara det som presenteras som Julöl som är det enda som duger? Definitivt inte! Här provar vi sex olika öl som samtliga fungerar alldeles utmärkt på julbordet. Några är såklart \"riktiga\" julöl, men några är faktiskt tillgängliga året runt. En Ölskola med jultema kan man säga...
Fre 14 December kl 18:00 – Öl i mörkerFullbokad
Lör 15 December kl 12:00 – Ställ KRAV på dina öl! Eko i glasen! Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Vi blir mer och mer angelägna att välja ekologiskt när vi handlar. Sedan några år har även bryggeribranschen insett detta och utbudet har ökat på butiker och krogar. På den här provningen, som är upplagd som en Ölskola, stiftar vi bekantskap med olika typer av öl från det ljusaste till det mörkaste. Sex olika öl hälls upp och syftet är enkelt; vi visar upp den utsökta palett av färger och dofter samt smaker som öl har. Ett utmärkt sätt att lära sig det väsentligaste om öl.
Sön 16 December kl 14:00 – Julöl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Julöl är viktigt! Det gäller att hitta det perfekta ölet till sillen, syltan och skinkan. Och tidningarna är fulla med tips. Men är det verkligen bara det som presenteras som Julöl som är det enda som duger? Definitivt inte! Här provar vi sex olika öl som samtliga fungerar alldeles utmärkt på julbordet. Några är såklart \"riktiga\" julöl, men några är faktiskt tillgängliga året runt. En Ölskola med jultema kan man säga...
Tors 20 December kl 18:00 – Ölskola med ostprovning Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Öl och ost i kombination är mycket lyckat. Det gäller att kombinera rätt dock. På den här provningen tar v avstamp i en Ölskola, vi provar från ljus lageröl hela vägen till en svart Porter eller Stout. Under resan provar vi särskilt utvalda osttyper till varje enskild öl. En kulinarisk upplevelse!
Fre 21 December kl 18:00 – USA-öl Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Amerikansk öl anses väl allmänt inte vara någon särskilt smakomfattande dryck. I åtskilliga årtionden har det transatlantiska ölet fått stå i skamvrån bland oss européer som söker något betydligt smakrikare. Men sedan 1970-talet har det hänt saker minsann. Även amerikansk öl är idag spännande och omfångsrik. Och sortimetet har växt ordentligt i Sverige, vilket gör att man lätt kan få ihop en mycket intressant pallett av åtta olika USA-öl. Smakrikedom utlovas!
Fre 28 December kl 18:00 – Mellandag! Då sitter en pilsner fint! Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm Begreppet Pilsner är inte helt lätt att förstå sig på. Den första Pilsnern någonsin bryggdes i staden Pilsen i Böhmen, vilket idag ligger i Tjeckien. Men typen och stilen utvecklades mestadels av tyska bryggerier och idag representerar Tyskland lite mer när det gäller Pilsner. Samtidigt måste man konstatera att benämningen Pilsner fick ett dåligt namnskydd och att det därför inte finns något egentligt regelverk för exakt vad som gäller när man brygger Pilsner. Kortfattat kan man säga att en tvättäkta Pilsner skall vara mycket ljus, välhumlad med en aromatisk humleknorr och relativt alkoholsvag med en alkoholhalt på 4 – 4,9 volym%. Det är inte all öl som presenteras som Pilsner på etiketten som uppfyller detta dock och på den här provningen skall vi ta ett bestämt grepp på temat och definitivt lära oss vad som kan innefattas i begreppet Pilsner.
Lör 29 December kl 18:00 – Beer & Quiz Österlånggatan 28 Gamla Stan, Stockholm En trevlig provning för både stora och små sällskap. Det hela är upplagt som en vanlig Ölskola med mycket kunskap och information om det vi har i glasen. Sex olika öl skall provas. Men invävt i provningen finns även en Quiz med ölrelaterade frågor. Varje enskilt bord i vår provningslokal bildar en tävlingsgrupp och hela bordet tävlar gemensamt om möjligheten att vinna påfyllning av öl. \n

————————————————————————————————————————

För övriga frågor eller mer information om bokning av whiskeyprovning kan ni ringa eller maila oss på Whiskeypovning Stockholm:

Då vi ofta har provningar och eller är på möten, kan vi ha svårt att svara i telefon. Kontakta oss därför gärna i första hand via E-mail. Var vänlig vänd dig till något av följande:

E-mail: info@whiskeyprovningstockholm.se
Telefon: 08-522 454 23

Vi har telefontid mellan 08:00 – 17:00.

Vi svarar på ditt e-mail inom 24 timmar.

 

 

En whiskeyprovning hos oss på whiskeyprovning Stockholm är något för alla. För den som har ett stort whiskeyintresse väntar en hel del nya tips och roliga kuriosa. För den som inte har så stort koll på whiskey eller lärt sig något om whiskeyns historia kommer detta bli ett äventyr med både smak och doft, och du kommer lära dig mycket under provningen.

Tidskurvan för en whiskeyprovning är mellan en till två timmar, beroende på vilken provning man önskar.

Våra provningar är belägna i stämningsfulla lokaler centralt i Stockholm.