Whiskeyprovning

Professionell whiskeyprovning för privatpersoner, grupper och företag.
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Irländsk whiskey

Irländsk whiskey har alltid varit en favoritdryck för folk så långt någon kan minnas. Det känns alltid som att det är ett bra tillfälle att servera det. Men har du någonsin råkat ut för att tveka vilken irländsk whiskey som är bäst att bjuda på? Låt mig då hjälpa dig. Nedan tittar vi igenom de mest valda märkena av whiskeyälskarna själva.

De topp tio irländska whiskeys du helt enkelt bara måste pröva

Här är en lista på de topp tio irländska whiskeys du borde ha prövat innan du dör.

Bushmill Black Bush. Denna dryck är en av de mest rekommenderade. Recensionerna beskriver Bushmills Black Bush som rensmakande men med en superb smak och lenhet. Den har en fin färg och har smak av lite blommiga noter tillsammans med citrus och söt vanilj. Avslutet är lite kryddigt som sedan leder till ett medelsyrligt avslut.

Jameson 18 years Blended Irish Whiskey. Tillsammans med Bushmills Black Bush så är denna whiskey en av de mest rekommenderade. Dess arom av övermogna höstfrukter och honung blandas perfekt med citrus och kola, samtidigt som den är milt kryddig. Smaken är väldigt len.

Kilbeggan Blended Irish Whiskey.  Denna dryck är en folkfavorit. Den är väldigt söt med lite rökighet i slutet. Den luktar vanilj, och är ansedd som den mest druckna blended whiskey på marknaden.

Michael Collins Single Malt Whiskey. Ännu en högt rekommenderad whiskey. Aromen beskrivs som söta apelsinskal, nybakta scones och vaniljbönor från Madagaskar. Det finns några rökiga noter i avslutet. Den är känd för att ha en längre eftersmak än de andra irländska whiskeys och är välbalanserad.

Bushmills Blended Irish Whiskey. Denna sägs vara både mjuk och enkel. Den innehåller lite korn och luktar som vanilj med en hint av äpple och päron i slutet. Den har en lätt guldig ton.

Knappogue Caste 1994 Distillers Private Select Single Malt. Denna beskrivs som söt och len med en liten sensation av fruktig ört smak. Den sägs också ha ett litet syrligt avslut. Ansedd som en av favoriterna för många.

Michael Collins Blended Whiskey. Beskrivs som enkel men samtidigt elegant i smaken. Den luktar sött och har en arom av aprikos blandat med vanilj. Det finns en hint av ek i doften och även i smaken. Den är ansedd som fin nog och många gånger rekommenderad.

Tullamore Dew 10 years Blended Irish Whiskey. Beskrivs ha en tydlig karamellarom tillsammans med en söt smak. I avslutet kan man märka lite krydda. Eftersmaken är medel.

Wild Geese Soldiers and Heroes Rare Irish. Den har en ton av vacker bärnsten och luktar sött. Den smakar som vanilj och honung med en lite efterföljande rökighet. Eftersmaken är medel. Den smakar sött och är ansedd mest drickbar av de alla i Wild Geese Soldiers and Heroes stall.

Bushmills 10. Just när du först provar den så kan du känna att den inte är att är att jämföra med de andra whiskeys från Bushmills på grund av den tunnare smaken. Den har en smak av grönt äpple med en twist av vanilj och en hint av salt bak på tungan. På grund av detta sladdar denna whiskey in på listan av topp tio whiskeys att prova innan du dör. Smaka den själv och avgör om den hör hemma här.