Whiskeyprovning

Professionell whiskeyprovning för privatpersoner, grupper och företag.
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Japansk whiskey – En smak av Japans själ

Den stigande solens land har en själ som ingen annan. Jag talar inte om religion, spiritualism eller Bushido. Jag pratar om en själ som kommer att väcka dina sinnen och sätta fart på din fantasi. Whiskey är den själen jag pratar om och denna är inte som någon du tidigare stött på.

Sippa på en japansk whiskey och se rakt in i Japans själ

yamazaki - japansk whiskey

Det kräver inte mycket för att känna Japans själ då man sippar på en japansk whiskey. Den med störst själ av dem alla är Yamazaki whiskey. I varje doft och smak så får du en känsla av det hantverk som var del av att göra detta vackra konststycke medlem i dryckens ädla värld.

Den som inte är whiskeydrickare kan nog inte förstå whiskeyns komplexitet, så låt mig försöka att öppna dina sinnen för Yamazaki Whiskey.

Yamazaki Destiller´s Reserve

Mild med toner av färska frukter

Färg: gyllene

Doft: jordgubbe, körsbär, japansk ek

Smak: hallon, vit persika, antydan av kokosnöt

Avslutning: söt vanilj, en klar finish med hint av kanel

Yamazaki 12 årig

Saftiga toner av mjuk frukt.

Färg: rent guld

Doft: persika, ananas, grapefrukt, kryddnejlika, kanderad apelsin, vanilj, japansk ek

Smak: kokosnöt, tranbär, smör

Avslutning: söt ingefära, kanel, lång finish

Yamazaki 18 årig

Rika toner av mogen höstfrukt.

Färg: djup bärnsten

Doft: russin, aprikos, café au lait, japansk ek

Smak: björnbär, jordgubbssylt, mörk choklad

Avslutning: lång, kryddig, slät

Yamazaki 25 årig

Djupa och komplexa toner av torkad frukt. Saftiga mjuka frukter.

Färg: mahogny

Doft: torkat körsbär, vinbär, tomatpuré, balsamisk doft, valnöt

Smak: marmelad, kaffe, kakao, mandel

Avslutning: djup, hint av syra

Rekommenderad Japansk Whisky

Som du kan se finns det många bra val. Om du är mer för den ljusa och milt fruktiga smaken så är Destiller’s Reserve något för dig. Ju äldre whiskeyn är desto mer komplicerad blir smaken. Yamasaki whiskey är verkligen något beundransvärt. Varje whiskeyälskare kommer att förälska sig i denna fantastiska whiskey efter de smakat den. Kontakta oss om du vill gå på en whiskeyprovning i Stockholm med Japansk whiskey.

Priser och utmärkelser som japansk whiskey har vunnit

Den är gjord med endast det renaste vattnet i Japan och har några av de mest rigorösa processerna av all sprit. Japansk whiskey kom ursprungligen från Skottland men har sedan dess blivit en whiskey som är känd världen över. Yamazaki 25 årig tilldelades ”Best Japanese Single Malt” vid 2013 World Whiskey Awards. Jim Murray’s Whiskey Bible 2015 tilldelade Yamazaki Single Malt Sherry Cask 2013 titeln World Whiskey of the Year.

Japans själ är ett vackert glas av Yamazaki Whiskey. En smutt av denna härliga dryck kommer att låta dig känna den harmoniska naturen som träffar som en pil i själen. Det kan bli en mycket speciell whiskey att avsluta en kväll eller ett speciellt tillfälle i framtiden. Din själ blir rensad och renad på ett sätt som inte kan beskrivas med ord, utan du måste uppleva det för att verkligen förstå. Gör dig själv en tjänst och gå ut och köp dig en flaska av denna whiskey på Systembolaget eller vart du än kommer över den. Om du fortfarande är tveksam gå till din lokala pub först och pröva denna fantastiska whiskey. Du kommer inte ångra det!